‘Prezi sucks’ in top Slideshare

Maar niet alleen Prezi... (openingsdia van de presentatie van Arthur Sevenstern)

Na een korte luwte, laaide gisteren de discussies weer op tussen Prezi en PowerPoint aanhangers.

Afgelopen maand trapten wij af met een kritische beschouwing van Prezi, wat internationaal doorgepakt werd bij IdeaTransplant van Jan Schultink.

Later bemiddelde Jerre nog naar een tussenweg door semi-linear presenteren te beschrijven.

Prezi en PowerPoint show-down?

Gisterochtend begon JW Alphenaar (o.a. spreker en social media-goeroe) de dag door zijn irritatie bedenkingen jegens Prezi uit te spreken op zijn blog. En zo ging een heel nieuw (social media) publiek deelnemen in de discussie.

Dat bleek ook een goede voedingsbodem om een keer een show-down of ‘battle’ te gaan organiseren tussen Prezi en PowerPoint.

‘Prezi sucks’

Intussen bereidde collega-blogger Arthur Sevenstern zo’n beetje de apotheose van de dag voor, met zijn online presentatie ‘Prezi Sucks’. Binnen no-time stond deze presentatie op de homepage van Slideshare en binnen 12 uur zo’n 2.000 views. Zeker niet onverdienstelijk.

Arthur somt de algemene conclusie overigens goed op: uiteindelijk gaat het om de spreker en zijn tools niets meer dan dat.

Desalniettemin kan een goede ondersteuning wel een verschil maken, zoals beide kampen beamen, maar kan het nooit van een slechte spreker een goede presentatie maken.

Voorlopige conclusie

De discussie over Prezi vs. PowerPoint is dus nog niet ten einde. Een van de voorlopige conclusies is wel dat het voornaamste component van een presentatie niet de tool moet zijn.

En op de vraag welke tool nu ‘beter’ is… de meningen blijven verdeeld. En terecht: want elke presentatie is uniek en kent andere behoeften. Maar misschien dat we in de geplande show-down in juni het antwoord wel gaan zien. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Reageer

Reageren? Kritisch is prima, maar als je onbeleefd wordt, halen we je reactie weg. Gebruik alsjeblieft je PERSOONLIJKE naam of voorletters en niet je bedrijfsnaam en zet je bedrijfsnaam niet onnodig in de reactie, omdat beide overkomen als SPAM. Veel plezier en bedankt voor je bijdrage aan de discussie!